вторник, 12 януари 2016 г.

Kia Telluride Concept с малък шанс за серийно производство

В най-скоро време корейците ще навлязат в най-горния, луксозен сегмент при SUV моделите. Това най-вероятно ще бъде с модел на Genesis, но сега Kia ни представя нейното виждане на подобен модел с концепцията Telluride. Седемместният, луксозен SUV модел се спряга за наследник на Mohave, чиито дни вече са преброени, но за сега марката мълчи по въпроса относно появата на нов подобен модел. 
Концепцията демонстрира изцяло нов дизайнерски език за марката и има за цел да проучи мнението на публиката. Интериора е хай-тек, оборудван с най-новите инфотейнмънт системи. На втория ред седалки пътниците могат да управляват озвучителната система само чрез жестове, а всяка седалка е снабдена със сензори, които улавят биометричното поле на пътника и спрямо него контролират осветеността на мястото. Това е с цел да се адаптирате по-лесно в случай, че сте пътували с презокеански полет. За лесен достъп до третия ред седалки вратите се отварят срещуположно на 90 градуса. Чрез жестовете се свалят страничните стъкла, а също така се отварят и вратите. 
От механична гледна точка, концепцията се базира на преработено шаси от Kia Sorento, чието междуосие е увеличено на 3081мм. За задвижване Kia Telluride разчита на хибридно задвижване с 3.5 литров, бензинов агрегат с мощност 270к.с., съчетан с електромотор чиято обща мощност възлиза на 400к.с. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар