неделя, 17 май 2015 г.

Новият Chevrolet Camaro наличен с 4, 6 и 8-цилиндрови агрегати

Късно снощи в Чикаго се състоя премиерата на новото поколение Chevrolet Camaro. Дизайна е еволюция на този от предходния модел и това не може да бъде по-друг начин, тъй като именно той е виновник за успеха на този модел. Новото поколение притежава част от линиите на Camaro Concept Bumblebee, но не някак си не може да ни развълнува така, както го направи предходния модел преди 6-7 години. Моделът ще се предлага в две визии, като по-мощните версии ще се отличава с по-агресивно излъчване. Като цяло обаче моделът е с по-изискано излъчване, което ще се хареса на едни, но ще отнесе критика от други. 
Шестото поколение на модела е построено върху платформата на Cadillac ATS Coupe, което е позволило на инженерите да спестят близо 90кг. от общото тегло на модела спрямо предходното поколение. Като цяло габаритите са по-малки, но това не се е отразило на вътрешното пространство. това от своя страна позволява под предния капак място да намира и 2.0 литров, 4-цилиндров агрегат. Той е с принудително пълнене и мощност от 270к.с. Отдавна се говори за наличието на 4-цилиндрови агрегати в Camaro, но едва днес GM, се осмелява да направи това продиктуван от успеха на 2.3 литровия, Ecoboost който намира място във вечния съперник в лицето на Ford Mustang 2015. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч на Camaro оборудван с този агрегат е 6.0 секунди. На другия полюс е 6.2 литровия, V8-цилиндров агрегат с мощност 455к.с. знаем потенциала на този мотор и в близко бъдеще можем да очакваме още по-гореща версия. По средата намира място, V6-цилиндровия, 3.6 литров агрегат със своите 330к.с. за сега не се споменава дали ще бъде налична неговата турбо версия, която намира място в Cadillac ATS-V. Серийно моделите ще бъдат куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане 6 и 8 цилиндровите версии ще могат да бъдат куплирани с 8-степенна, автоматична скоростна кутия. Адаптивното окачване - Magnetic Ride Control е част от серийното оборудване на модела, както и електронната, ръчна спирачка, с която вече няма да може да си играете. 
Интериора бе4 ахилесовата пета", на Camaro и не е изненада, че той е променен значително. Качеството на материалите е повишено, а дизайна ще се хареса дори и на клиентите в Европа. Главен акцент има 8-инчовия дисплей на инфотейнмънт системата, който намира място на централната конзола. Впечатление прави и осветлението, което предлага 24 варианта на осветяване на интериора. благодарение на LCD дисплея пред водача, уредите могат да се конфигурират в дигитален или аналогов вариант. 
Продажбите на Сamaro 2016 ще започнат от есента на този година, като в по-късен етап ще бъде представена и откритата версия на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар