вторник, 31 март 2015 г.

McLaren 570S с премиера в Ню-Йорк

Новия конкурент на Porsche 911Turbo S е от Англия и се казва McLaren 570S. Неговата официална премиера пред публика ще се състои след броени часове по време на автосалона в Ню-Йорк. Пред нас са официалните снимки на модела придружени с техническите характеристики на модела. Въпреки, че има много общи черти и детайли с McLaren 650S, базовият модел на марката - 570S е с изцяло нова монококова конструкция изградена от въглеводородни сплави, която тежи едва 80кг. Благодарение на нея общото тегло  е 1313кг., което с цели 150кг., по-малко от това на прекият  конкурент. 
Въпреки наличието на познатият 3.8 литров, V8-цилиндров, би-турбо мотор чиято мощност обаче е понижена на  562к.с., ускорението от 0 до 100км/ч е 3.2 секунди, което е съпоставимо с времето на 911 Turbo S. Аеродинамиката обаче си казва своята дума и позволява на английският модел да достигне максимална скорост от 328км/ч. Всичко това се постига единствено чрез задните колела задвижвани чрез 7-степенната, двудискова трансмисия позната от останалите модели на марката. От фирмата твърдят, че средния разход на модела е 9.2л/100км, но ние не вярваме в това. 
В интериора главен акцент има плаващата, централна конзола, която е приютила огромен сензорен дисплей, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация и инфотейнмънт системата. Кожата изобилства навсякъде, а багажното пространство е най-голямото в моделите на марката предлагани в момента. За сега от централата не споменават и дума за цената на 570S, но според неназовани източници, тя няма да се надхвърля много тази на 911 Tirbo S, което означава, че за 180 - 200 000 евро ще може да притежавате продукт на английската марка снабден с последните постижения в моторните спортове. В по-късен етап се очаква и открита версия, която ще бъде базирана на McLaren 650Spider. С този модел McLaren излиза едни гърди напред пред Ferrari, която не разполага с модел с централно разположен агрегат от този ценови диапазон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар