сряда, 19 януари 2011 г.

Saab 9-5 SportCombi ще бъде представен в Женева!


Официалния дебют на Saab 9-5 SportCombi пред публика ще бъде на автосалона в Женева, а тази снимка пред нас може да се счита за първата официална такава. Всички възли и агрегати от седан версията ще бъдат налични и тук! Изглежда фирмата за сега спазва своите Плановете до 2017г., което предполага, че предстои да видим още интересни модели.
Дизайна на новото шведско комби е спортно елегантен, което ще го направи алтернативен избор в сегмента. Серийното производство на модела започва през пролетта на тази година, като първите бройки се очакват да пристигнат до своите клиенти в края на лятото. Изпълнителния директор на фирмата Jan Аke Jonsson не крие, че този модел е изключително важен за бъдещото развитие на фирмата. Именно поради тази причина компромиси в него не са правени. Нивото на комфорт и ергономичност могат да се сравняват с тези в седан версията. Изолацията в задната част на купето е засилена, като по този начин не се долавят паразитни шумове от задните колела. Багажното пространство е с капацитет от 1600 литра при свалени седалки и 527л. в нормално състояние. Това е постигнато благодарение на напълно вертикалните странични стени без излишни чупки. Вратата на багажника ще може да се отваря и затваря от мястото на водача или от контактния ключ посредством дистанционно управление.
Очакваме до края на месеца да разполагаме с по-голям набор от снимки, както и да станат ясни още подробности относно този модел. Цени не се съобщават, но е ясно, че те няма да са по-ниски от тези на седан версията чиято базова версия струва 33 700 евро (Цени в Европа 2010/11).

Няма коментари:

Публикуване на коментар