петък, 4 октомври 2024 г.

Новия Ford Expedition е мощен, просторен и готов за всяко предизвикателство


Преди броени часове в САЩ, бе представено петото поколение на Ford Expedition - SUV, който не само ще ви отведе до края на света, но и ще ви накара да се чувствате като крал на асфалтовата джунгла. Първото нещо, което се забелязва при новия Ford Expedition, е неговият внушителен външен вид. Този SUV е толкова голям, че може да засенчи дори и най-високите сгради в Ню-Йорк, което не трябва да ни изненадва, тъй като същият е тясно свързан с Lincoln Navigator. Със своите агресивни линии, осветена решетка, модерни LED фарове и 24-цолови джанти, Expedition изглежда като нещо, което е излязло от филм за супергерои.

В интериора откриваме  истински оазис на комфорт и лукс. Седалките са толкова удобни, че ще забравите за всички дълги пътувания, които сте имали досега. А ако сте от тези, които обичат да пътуват с цялото семейство, ще се зарадвате да научите, че Expedition предлага място за до 8 пътници. И не само това – всеки ще има достатъчно пространство за краката си, дори и най-високите членове на семейството. Таблото е издържано в триредов стил с 24-инчов цифров инструментален панел пред водача и 13.2-инчов тъчскрийн за инфотейнмънт системата с гласов асистент Alexa, от който се управляват функциите на климатичната инсталация и други системи в автомобила.  Ако сте от тези, които обичат да слушат подкасти или да гледат видеа по време на път, ще се зарадвате да научите, че Expedition предлага и Wi-Fi точка за достъп с абонамент за една година и възможност за свързване до 10 устройства, за който в последствие обаче ще трябва да плащате годишна такса. Интериорът е осеян с множество USB портове, държачи за таблети и телефони, поставки за чаши и иновативна - плъзгаща се централна конзола между предните седалки, която предлага завидно пространство за вещи и дори хладилно отделение. 

Ford винаги е поставял безопасността на първо място, и новият Expedition не е изключение. Системата BlueCruise, предлага множество функции за подпомагане на водача, като адаптивен круиз контрол, поддържане движението в пътната лента и автоматично спиране при аварийни ситуации. Така че можете да се чувствате спокойни и сигурни, независимо къде ви отведе пътят.

По подобие на своят братовчед, под капака на новия Ford Expedition се крие  3.5-литровия EcoBoost, V6-цилиндров двигател, който предлага  от 400 или 440 конски сили за офроуд версията Tremor, която е  готова да се справи с всяко предизвикателство на пътя. Трансмисията е 10-стипинна, автоматична предаваща движенето към задните или четирите колела. Ако сте от тези, които обичат да излизат извън пътя, ще се зарадвате да научите, че Expedition предлага и специален режим за офроуд, който ще ви помогне да преодолеете всякакви препятствия. Адаптивното окачване се предлага серийно за модела, а срещу доплащане за него се предлага и функцията за сканиране на пътното платно и промяна твърдостта на амортисьорите. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар