петък, 26 юли 2024 г.

Restmod: Thornley Kelham European RS


Добре. Представете си, че сте в някакъв италиански ресторант. На масата пред вас стои най-сексапилната пица, която сте виждали някога. Тестото е перфектно изпечено, сосът е домашен, а сиренето се топи като вулкан. И точно когато си мислите, че не може да стане по-добре, сервитьорът слага отгоре купчина бекон, люти чушки и ананас. Да, ананас. Това е най-новият рестомод от британската компания Thornley Kelham наречен - European RS, базиран на Porsche 911 RS от C-серията която доминира на пистата през 70-те години от миналия век. 

За разлика от оригинала, сега двигателят е като див кон, който се опитва да избяга от конюшнята. В случая това е 6-цилиндров боксер с работен обем от 3.8 литра оборудван с ковани бутала на Mahle и доставя 390 к.с. към задните колела, чрез 6-степенна, механична трансмисия която е по-бърза от котка, която лови мишка. За тези които искат да отидат още по-далеч е предвидена версия с работен обем от 4.0 литра и мощност от  406 к.с. Окачването също е модернизирано с адаптивни амортисьори, регулируеми стабилизиращи щанги и пружини от Eibach. 

Но нека не се заблуждаваме, че това е кола за всеки. Това е кола за луди хора, за хора, които обичат да живеят на ръба. Това е кола, която ще те накара да се чувстваш жив. Но бъдете предупредени, този автомобил ще ви изсмуче душата и няма да ви остави нищо друго освен празнота и желание за още, но и с празен портфейл. Thornley Kelham иска 720 000 евро за да персонализира вашият 911 RS, а за да гарантира неговата уникалност се ангажира с факта, че няма да бъдат произведени повече от 25 екземпляра, като всеки ще се различава един от друг благодарение на парсонализацията която собственикът може да направи за своят автомобил. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар