събота, 18 май 2024 г.

Haima EX00 е моделът който трябва да спаси компанията от фалит


По подобие на множество китайски марки бъдещото на Haima, собственост на FAW е поставено под въпрос от дълго време и нейната съдба все още не е ясна. Реално след представеният преди 4 години MPV модел - Haima 7X, компанията не е представила ново предложение на пазара, което обаче не означава, че тя не работи усилено за своето съществуване. За целта по подобие на редица китайски производители, тя се насочва към  таксиметровите компании  и този месец представи именно такава концепция наречена EX00, разработена съвместно с Zhixing. Според съобщенията моделът е в крайна фаза на разработка и е готов за серийно производство, което може да стартира още тази година. 

Дължината на модела е 4.5 метра и предлага място за 5 човека в конфигурация на седалките 1+1+3. Haima EX00 може да се оприличи на MPV модел и по подобие на Zeekr MIX не разполага с B-колона в дясната си част с оглед по-лесен достъп до купето. Интериора е просторен, а до седалката позиционирана зад водача е наличен модул състоящ се от  малък хладилник за напитки и вендинг машина. Третият ред седалки разполага с така нареченият кралски фотьойл, който може да се плъзга напред и назад, като по-този начин освобождава по-голямо пространство за багаж. За развлечение на пътниците е предвиден и голям падащ екран. 

За задвижване Haima EX00, разчита на електромотор с мощност 163 к.с. и тягова батерия с термо помпа и капацитет от 62 кВтч. Производителят съобщава, че благодарение на нея автономията на модела възлиза на 480 км, а времето за нейното зареждане от 10 до 80%, няма да отнема повече от 20 минути. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар