сряда, 25 октомври 2023 г.

Infiniti Vision Qe Conept представя визията на бъдещети електрически модели на марката

 Задаващата се вълна от концептуални модели по време на предстоящият автосалон в Токио е допълнена от Infiniti Vision Qe, която представя бърз поглед за това, какво да очакваме от дизайна на първият изцяло електрически модели на марката. Това явно ще бъде седан с издържан в позабравената, но предпочитана напоследък фастбек линия, която явно се налага със своята по-елегантна и спортна линия, както и с практичната врата за багажника. Производствената версия на модела се очаква да бъде представена през 2025 година, до когато явно ще бъдат променени много от детайлите в дизайна, който виждаме в концептуалният модел, но това не пречи той да привлича интерес към себе си. 

Впечатления правят светещите елементи в предната част и триизмерна емблема на марката, а страничните надписи и задните светлини допълват светлинното шоу на концептуалният модел. Водена от похватите характерни за японският дизайн, концепцията съчетава артистични детайли с флуидни линии преминаващи от предната към задната част на купето. Според производителят резултата от това е довел до емоционална визия, която ще се наложи в бъдещите модели на марката. 

Производителят не съобщава каквито и да е подробности относно задвижването, но става ясно, че до броени дни ще бъде представена и концепция на кросоувър модел издържан в същата стилистика наречен - QXe. Надяваме се тогава производителят да сподели повече подробности относно сухите данни за електромоторите и тяговата батерия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар