събота, 7 октомври 2023 г.

Daihatsu Vision Copen Concept представен като конкурент на Mazda MX-5

 Японската марка представя концепция на пълноразмерен роудстър под името Daihatsu Vision Copen. Веднага правим уточнението, че това не е наследник на познатият ни "kei" модел - Daihatsu Copen, тъй като размерите доближават тези на най-продаваният в този сегмент модел Mazda MX-5. Дизайна е издържан в стила на емблематичният за Daihatsu роудстър с електрически задвижвам сгъваем покрив, а размерите са както следва: дължина - 3.83 м., ширина - 1.69 м. и височина - 1.26 метра.

Интериора се отличава с насочен към водача кокпит с цифров инструментален панел, инфотайнмънт система с интегриран 10.2-инчов дисплей и сензорни контроли за управление на функциите на климатика. Седалките са спортни и изработени от еко материали.

Според информацията концепцията се задвижва от 1.3 литров, бензинов мотор с неуточнена мощност, който работи с така наречените електронни горива. Той от своя страна е куплиран с автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Според производителят, компактният кабриолет ще предлага най-доброто забавление от шофирането, но не уточнява дали подобен модел ще бъде наличен в моделната гама на марката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар