четвъртък, 7 септември 2023 г.

Renault Grand Kangoo насочен към семействата с 5 деца

 

Освен Renault Espace, вторият триредов модел в гамата на марката е удължената версия на Renault Kangoo, която носи името Grand Kangoo. Нейното междуосие е увеличено с 38 см., а общата дължина възлиза на 4.91 метра. Това неминуемо отваря достатъчно пространство за возещите се, като същевременно е осигурено и подобаващо място за багаж, което при нормална конфигурация на седалките възлиза на 500 литра, а в допълнение за пасажерите са предвидени различни места за съхранение на дребни предмети с общ обем от 58 литра.  

За да се разрганичат 7 местната версия, тя разполага с нова радиаторната решетка. Добро впечатление правят и плъзгащите се задни врати, чиито размер е увеличен и улесняват значително достъпът до третия ред седалки. Собствениците на Renault Grand Kangoo, също така могат да поръчат модела и с двойна задна врата, а ако сгънат предната дясна седалка в купето се побират предмети с дължина до 3.11 метра. 

Интериора като цяло е без промяна от този в конвенционалната версия. Производителят твърди, че моделът се предлага с 1024 опции за интериорно оформление, а всички седалки на втория и третия ред са оборудвани със системата Isofix и реглаж на облегалките. При желание техният демонтаж не отнема повече от 10 минути, като при този случай товарното пространство се увеличава до внушителните 3750 литра. Моделът се предлага в три нива на оборудване, а на борда място могат да намират до 14 асистента подпомагащи шофирането, чиято съвкупност допринася за автономно шофиране от ниво 2. 

За задвижване френският дакел разчита на бензин и дизелови агрегати. Бензиновата версия разчита на 1.3 литровият, турбо мотор с мощност 128 к.с., а дизеловата модификация е оборудвана с 1.5 литровият мотор във версия на мощност от 96 к.с. Серийно за моделите се предлага 6-степенна, механична скоростна кутия, като за бензиновият вариант е налична и 7-степенната ЕDC. Не е забравена и електрическата версия E-Tech с електромотор чиято мощност от 120 к.с. е напълно достатъчна за 7 местният модел да развие скорост до 110 км/ч. Не такава обаче е батерията с капацитет от 45 кВтч., която осигурява автономия до 265 км. и то в случай, че управлявате в Еco режим, където максималната скорост е ограничена до - 75 км/ч.. Добрата новина е, че все пак за 10 минути, чрез бързозарядна станция може да бъде заредена енергия достатъчна за изминаването на още 80 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар