вторник, 28 март 2023 г.

Това е новото поколение на Renault Espace

 Renault Espace вече никога няма да бъде това, което беше. Легендарният френски модел, който бе и първият европейски MPV модел ще празнува своята 40 годишнина, а пред нас е първата снимка на неговото последно поколение, чиято официална премиера ще се състои до броени часове. От нея става ясно, че това е чисто и просто удължена версия на Renault Austral, която съответно ще предлага трети ред седалки. Французите дори не са си направили труда да разграничат облика на двата модела, като разликата в дизайна между тях се свежда единствено до различната радиаторна решетка. Най-вероятно това ще е и последното поколение на Espace, тъй като е под въпрос дали този модел ще има някакъв пазарен успех. 

Очакваме до броени часове да стане ясна и пълната информация за модела, която ще бъде добавена към този пъст, заедно с официалните снимки. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

За съжаление и след разпространената официална информация за новото поколение на Renault Espace, моделът няма с какво да ни изненада и става един от многото подобни на пазара. Първоначално той ще бъде наличен само в хибридната E-Tech модификация с 3-цилиндров, 1.2 литров, турбо бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 197 к.с. На борда място намира и литиево-йонна батерия с капацитет от едва 2 кВтч., която осигурява известен пробег в изцяло електрически режим, който спомага да бъде постигнат среден разход от 4.6 л. /100 км. При всички случаи трансмисията е автоматична, задвижваща предните колела, а като опция се предлага и управляем заден мост, който подобрява маневреността и до някъде пътното поведение в завой. 

В интериора също не е вложено никакво въображение и е пренесен директно от Renault Austral. Това означава, че пред водача място намира 12.3-инчов, чифров инструментален панел, комбиниран с 12-инчов, тъчскрийн дисплей за инфотаинмънт системата. Опционален на борда е и 9.3-инчов, HUD дисплей. Производителят гордо съобщава, че на борда са инсталирани множество USB-С порта и амбиентно осветление с 48 цвята, а панорамният покрив, който се предлага срещу доплащане е най-големият в този клас. Новото Renault Espace ще се предлага във версия с 5 или 7 места, като третият ред седалки има възможност да се сгъва в пода на багажника. 

Производството ще се осъществява в завода на марката в Испания в три нива на оборудване: Techno, Iconic и Alpine. Цените ще бъдат обявени малко преди старта на продажбите, който е насочен за второто тримесечие на тази година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар