четвъртък, 8 юни 2023 г.

Porsche Missoin X Concept е електрически хиперкар готов за серийно производство

 Преди броени минути се състоя премиерата на зашеметяващата концепция на Porsche за бъдещ хиперкар, готов за серийно производство. Porsche Mission X e електрически задвижван модел избран за главната фигура по случай честването на 75-годишнината на марката. Дизайна е вдъхновен от болидите в надпреварата на Льо Ман с врати отварящи се нагоре и напред. Пътниците от своя страна се намират в своеобразен стъклен балон и са защитени от карбонов екзоскелет.

Според оскъдната информация, концепцията разполага с два пъти по-бърза скорост за зареждане на батерията от тази в Porsche Taycan GTS, което означава, че от 5 до 80%, времето за зареждане не трябва да отнема повече от 10-12 минути. Батерията от своя страна е разположена зад седалките, което допринася за усещането на управление на автомобил със следно разположен двигател. Съобщава се още, че съотношението мощност и тегло е сведено до 1 к.с./кг., което автоматично ни води на мисълта, че мощността ще надхвърля 1500 к.с. 

Дизайна на интериора напълно контрастира с този на екстериора с цифров инструментален панел пред водача и дисплеи показващи изображение от камерите заместващи страничните огледала. Пред спътника е позициониран хромиран модул с аналогов хронометър, чрез който могат да бъдат измервани времената за обиколка на пистата. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар