сряда, 17 ноември 2021 г.

Porsche Taycan GTS и Taycan GTS Sport Turismo с премиера в Лос Анджелис

По време на предстоящият автосалон в Лос Анджелис, немската марка ще покаже нова версия на Porsche Taycan, която ще бъде позиционирана между версията 4S и Turbo и ще носи инициалите GTS. Визуално новата версия ще се отличава с различен дизайн на броните, добавени прагове с табелки "GTS" и специално разработени за модела 20 или 21-цолови джанти с черно лаково покритие. Интересна е комби версията GTS Sport Turismo, като по този начин почитателите на комби моделите вече могат да се сдобият със спортна версия на Porsche Taycan Cross Turismo, без характерните офроуд елементи.


За задвижване GTS моделите на Taycan ще разчитат на два електромотора задвижващи четирите колела с обща мощност от 517 с опция Overboost, която повишава мощността до 598 к.с. Батерията е с капацитет от 83.7 кВтч., като чрез бързо зарядна станция от 5 до 80%, зареждането отнема 22 минути, а автономията с напълно заредена батерия е 507 км. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч., а според производителят ускорението до 100 км/ч. от място става за 3.7 секунди. Серийно за модела се предлага активното, въздушно окачване с преработени настройки и спирачна система с по-големи дискове. 


Интериора е характерен за моделите на марката от GTS серията в стил Race-Tex с кожа Алкантара и контрастни червени шевове. Тук премиера прави новият панорамен покрив наречен Sunchine Glass с електрохромно стъкло разделено на девет зони, като електрониката може да променя пропускливостта на всяка една зона по отделно. Цените ще стартират от 131 834 евро, а продажбите трябва да започнат от пролетта на следващата година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар