понеделник, 15 май 2023 г.

Toyota представя нов Yaris Cross специално разработен за Индонезия и региона


 В Индонезия, японците представят изцяло нов модел на Toyota Yaris Cross, който няма нищо общо с предлаганият компактен кросоувър със същото име в Европа, Япония и Австралия. Новият модел е издържан в стилистиката на по-престижните SUV предложения на марката, като Toyota RAV4  и Highlander  и ще се предлага с бензинови или хибридни задвижвания. 

Основана върху DNGA платформата на Daihatsu, новата Toyota Yaris Cross ще бъде налична с бензиновият, 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 106 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или CVT трансмисия задвижващи предните колела. Хибридната система разполага със същият мотор, но с мощност 91 к.с., съчетан с електромотор с мощност 90 к.с., литиево-йонна батерия чиито капацитет не се съобщава и е-CVT трансмисия. 

С дължина от 4.310 метра, индонезийската версия е значително по-голяма от модела познат ни в Европа и предлага значително по-голямо вътрешно пространство. Батерията на хибридната версия е разположена под седалките, което позволява на двете версии да разполагат с едно и също багажно пространство, за което се казва, че е най-голямото в този сегмент. Оборудването е подобаващо, като пред водача място намира цифров инструментален панел, а мултимедийната система е със свободностоящ 10.1-инчов дисплей. Пакета от асистенти подпомагащи шофирането наречен Toyota Safety Sense e наличен от базовото ниво на оборудване, но за амбиентното осветление, панорамния покрив, електрическата задна врата и т.н., производителят иска доплащане. Производството ще се осъществява в Индонезия, а ценовата листа ще започва от 21 700 евро. Официалните снимки на модела ще бъдат добавени до броени часове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар