понеделник, 15 май 2023 г.

Това е новият Ford Tourneo Courier

 Месец след представянето на Ford Transit Courier, сега марката представя и пътническата версия, чието име е Tourneo Courier. Ако приемаме дизайна на товарната версия за приемлив, то с ръка на сърце можем да кажем, че за един пътнически автомобил подобен дизайн би отивал само, ако той е такси. Друг е въпроса, каква е ролята на подобен модел при положение, че в гамата съществува Ford Tourneo Connect, който е позициониран добре на пазара и задоволява нуждите на потребители търсещи подобни модели.

Интериора на Tourneo Courier е идентичен с този на товарният модел което означава, че пред водача е позициониран 12-инчов цифров инструментален панел. Серийно на борда място намира инфотайнмънт система с 8-инчов екран, а по-скъпата версия на SYNC4 ще разполага с 12-инчов дисплей. Пакета за подпомагане на шофирането идва серийно на борда, но може да бъде обогатена с значително количество асистенти. Главният акцент обаче е простора в купето и огромното багажно пространство възлизащо на 570 литра. 

Първоначално Ford Tourneo Courier ще се предлага с 3-цилиндровия, 1.0 литров турбо бензинов мотор с мощност 125 к.с., куплиран с 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова трансмисия. Електрическата модификация наречена E-Tourneo Courier е оборудвана с електромотор с мощност 136 к.с., но капацитета на батерията и автономия не се съобщават. За нея се знае само, че ще може до достига скорост от 145 км/ч., а за 35 минути с помощта на бързозарядна станция, зареждането на батерията от 10 до 80% ще става за 35 минути. За тези които бързат и нямат много километри пред себе си само за 10 минути ще могат да заредят енергия достатъчна да изминат още 87 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар