вторник, 4 април 2023 г.

Моделното семейство на Mercedes GLS (X167) с плануван фейслифт

Флагманският SUV на марката в лицето на Mercedes GLS (X167), получава плануваните козметични промени заедно с ултра луксозната версия Mercedes-Maybach GLS 600. Визуално промените не са революционни, но веднага открояват обновените версии от настоящият модел. В предната част се забелязва новият дизайн на бронята и по-голямата радиаторна решетка с четири хоризонтални ламели. В задната част дизайнерите са решили да променят само дизайна на бронята и светлинният подпис на светлините.

В интериора визуални промени не се забелязват, но оборудването е станало по-богато, като за модела вече се предлагат и някои нови функции. Новата MBUX система може да бъде индивидуализирана в три различни стила на графиката, а версиите оборудвани с офроуд пакет разполагат и с функцията за прозрачен преден капак, благодарение на която с помощта на камери водачът вижда какво се случва под автомобила. Обновеният GLS се предлага стандартно с три реда седалки, като са добавени и два нови цвята за коженият интериор. 

В Европа, Mercedes GLS ще се предлага с 6 и 8-цилиндрови, бензин и дизелови агрегата с мощност между 269 и 517 к.с., оборудвани с лека хибридна система работеща под 48 волта, която при нужда доставя допълнителни 20 к.с. и цели 200 Nm. от електромотора в рамките на няколко секунди. AMG версията - GLS 63 4Matic+, разчита на познатият 4.0 литров, V8-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 612 к.с., който също е снабден с лека хибридна технология. При всички случаи трансмисията е 9-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. 

Не е забравена и ултра луксозната версия Maybach, която също получава своите екстериорни промени и нови 23-цолови ковани джанти. От гледна точка на интериора се съобщава за наличието на нови материали и разцветки и нова климатична инсталация с двустепенен филтър за улавянето на фини прахови частици. 

Под капака на Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic, място намира 4.0 литровия, V8-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 557 к.с., оборудван с лека хибридна система и технология за изключване на част от цилиндрите по време на движение с по-малко от 1200 об/мин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар