сряда, 5 април 2023 г.

Екзотични: Gordon Murray Autotmotive T.33 Spider

 Една година след премиерата на Gordon Murray Autotmotive T.33, сега марката представя и откритата версия на модела, чиито тираж също ще бъде ограничен на 100 броя. Благодарение на факта, че откритият модел е проектиран успоредно с купе версията, разликата в общото тегло между двете версии е едва 18 кг. Дизайна е изчистен с отвори за охлаждане на агрегата сведени до минимум, а за двете демонтиращи плоскости на покрива, изработени от карбон е предвидено специално място в багажното отделение. Благодарение на допълнителните отделения за багаж интегрирани в задните калници на купето, багажното пространство с което разполагате сумарно е цели 290 литра.

Т.33 Spider се задвижва от познатият V12-цилинров, 3.9 литров, атмосферен агрегат с мощност 617 к.с. при 11 100 об/мин. Трансмисията е 6-степенна, механична. С теглото си от 1108 кг., динамичните характеристики на Spider версията, няма да се различават от този на закритата версия, както и максималната скорост от 335 км/ч.  

Интериора е без промяна насочен изцяло към водача с аналогов оборотомер от старата школа. Все пак автомобилът предлага свързаност с Androit Auto и Apple CapPlay, тъй като плащате 1.8 млн. паунда, без данъците и таксите за да притежавате една от 100-те бройки на GMA T.33 Spider, което е с близо 500 000 повече цената на закритата версия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар