събота, 1 април 2023 г.

KG Mobility е новото име на SsangYong

 Вече е официално! От този месец корейската компания SsangYong ще се казва KG Mobility и първият модел, който ще носи новото име е представеният преди няколко седмици електрически SUV - Torres EVX. На изложението в Сеул, новият собственик на марката в лицето на KG Group, представя няколко концептуални модела наведнъж, които ни дават представа какво да очакваме от бъдещите модели на KG Mobility. 

Най-близко до серийно производство е концепцията наречена KG Mobility 0100, която се явява като наследник на SsangYong Rexton Sports / Musso Sport. Тя споделя платформата от Torres EVX, чието междуосие е видимо увеличено. Задвижването се очаква да бъде без промяна спрямо, това на  електрическият SUV.

Втората представена концепция в Сеул е на средноразмерен кросоувър с името KR10, която е духовен наследник на второто поколение SsangYong Korando, чието име дори е изпискано на предната броня. Относно задвижването за нея не се споменава нищо, но става ясно, че тя ще разчита на разработващата се в момента нова EV платформа, която ще позволи съчетаването на един или два електромотора задвижващи предните, задните или четирите колела. 

Концепцията с най-малък шанс за серийно производство или поне във вида в който я виждаме е F100 и е презентирана като електрически офроудър със завидни качества на проходимост. Нейна отличителна черта е предната част снабдена с множество LED светлини, които отразяват настроението и личността на собственика. Тя също ще разчита на новата платформа с два електромотора, задвижване на четирите колела и мощност от поне 500 к.с. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар