събота, 1 април 2023 г.

Бюджетният BYD Seagull с цена от 11 600$ и натриево-йонна батерия на борда

 Китайската марка разпространи първите официални снимки на своят компактен електрически модел наречен Seagull, чиито продажби в страната трябва да започнат до края на този месец. Бюджетният електрически модел е построен върху новата платформа марката и ще разполага с натриево-йонна батерия, която е по-евтина за производство и по-безопасна. 

С дължина от 3.78 метра, градският модел на BYD ще предлага място за 4 човека, а оборудването ще бъде подобаващо за автомобил от този сегмент. Снимки на интериора все още липсват, но производителят обещава добро оборудване и материали приятни на допир, които ще отговарят на цената на модела, която ще стартира от 11 600 долара. 

За задвижване BYD Seagull ще разчита на електромотор, чиято мощност все още не се съобщава, но трябва да бъде достатъчна за да задвижва безпроблемно тежащият 1160кг. автомобил. Налични за модела батерии с капацитет от 30 и 38 кВтч., които на книга трябва да осигуряват автономия между 305 и 408 км. За да стане възможно това максималната скорост при всички случаи е ограничена на 130 км/ч. Времето за зареждане на батериите не е посочено, но имайки предвид, че този тип натриево-йонни батерии не позволяват висока скорост на зареждане и разполагат с по-ниска енергийна плътност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар