вторник, 21 февруари 2023 г.

Обновеният Cadillac XT4 с 33-инчов дисплей и 9К резолюция

 В средата на жизненият си цикъл Cadillac XT4, получава своят планиран фейслифт, който трябва да задържи интереса на купувачите към модела. Външните промени са значими, особено в предната част, където място намират модернизираната радиаторна решетка и новите предни светлини допълнени от новата броня. В задната част също наблюдаваме видими промени, където светлините получават нов светлинен подпис и броня с нов дизайн и вертикални светлоотразители. 

Промените в интериора са по-драматични, а там място намира изцяло ново арматурно табло, което разполага с 33-инчов извит дисплей с 9К резолюция, допълнен с HUD - цветен дисплей (срещу доплащане). Комбинираният дисплей за инструменталният панел и инфотайнмънт системата може да се персонализира, а самата инфотайнмънт система работи с 5G свързаност и включва интеграция с Google. Налични са и нови тапицерии и разцветки. На борда място намира задоволителен набор от асистенти подпомагащи шофирането включително и адаптивната система за разпознаване на пътни знаци ограничаваща скоростта. Странно , но марката явно не е посмяла да оскъпи още повече най-евтиният си модел и да предложи за него автономната система за шофиране Super Cruise, която обаче производителят обещава да добави към списъкът с опции в по-късен етап. 

Ясно е, че това е последното поколение на модела с ДВГ, което означава, че под капака не трябва да очакваме промяна. Там място намира познатият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 237 к.с., куплиран с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Срещу доплащане е налична и системата за задвижване на четирите колела на Cadilac със виско съединители заместващи задният диференциал. Адаптивното окачване също е налично за модела срещу доплащане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар