събота, 18 февруари 2023 г.

Концепцията за товарен електрически модел на английската WEVC с дизайн вдъхновен от Tesla Semi

Британската компания Watt Electric Vehicle Company, представя електрически модел обозначен като -  eCV1, който според информацията трябва да бъде достъпен на пазара най-късно до края на следващата година. Производството което може да поеме фабриката на компанията е до 5000 бройки годишно, което позволява по-лесно да бъдат преминати тестовете на безопасност. Интересен факт е, че WEVC е готов да предостави своят продукт за производство и на други малки производители, стига те да поискат това. 

Видимо дизайна на WEVC eCV1 е силно повлиян от този на Tesla Semi, като дори е запазена конфигурацията с една централна седалка в кабината, но безпроблемно могат да бъдат добавени още 2 седалки, ако собственика пожелае. Тъй като английският електрически товарен модел е с товарен капацитет 4.2 тона и е с общо тегло от едва 1750 кг., неговите размери чувствително се различават от тези на американският модел и по-скоро може да бъде причислен към товарните микробуси. Снимки на интериора все още липсват, но все пак да не забравяме, че това е просто концептуален модел, която все още не е не разполага дори и с реален прототип.

Според производителят бъдещият товарен електрически модел е базиран върху собствено разработената платформа - PACES, която поддържа конфигурация с един или два електормотора и задвижване на предните, задните  или четирите колела. Батерията е с капацитет от 110 кВтч., което би трябвало да осигури пробег в най-добрия случай до 467 км. Повече информация както и снимки на производственият модел компанията е обещала да предостави до края на тази година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар