събота, 10 септември 2022 г.

AITO M5 EV е първият електрически модел на Huawei

 Huawei представя изцяло електрическа версия на своя първи модел - AITO M5, който бе представен миналата година с хибридно задвижване. Aitto M5 EV се различава леко от своя хибриден събрат, но естествено най-голямата разлика е под капака. Според информацията, визията на M5 EV ще бъдат пренесени и в хибридната версия на модела, но това няма да стане по-рано от 2024 година. 

Базовата версия се задвижва от електромотор позициониран на задният мост с мощност 272 к.с., а модификацията със задвижване на четирите колела получава втори електромотор в предната част с мощност 224 к.с. При всички случаи захранващата батерия е с капацитет от 80 кВтч. и осигурява автономия между 550 и 620 км. в зависимост от версията. Времето за зареждане на батерията отнема 10 часа, а от бързозарядна станция за 30 минути батерията може да бъде дозаредена от 30 до 80%. Ускорението на Aito M5 EV до 100км/ч. от място е съответно 71. и 4.5 секунди, като максималната скорост не се съобщава. 

В интериора също се наблюдават известни разлики свързани предимно с дизайна на централната конзола между предните седалки, където място намира серийно предлаганата поставка за безжично зареждане на телефони. Серийното оборудване включва неща като: цифров инструментален панел, 15.6-инчова инфоразвлекателна система, панорамен покрив, амбиентно осветление с 128 цвята, кожена тапицерия, висококачествена озвучителна система с 19 високоговорителя, пакет от асистенти подпомагащи шофирането включващи и автономна система за шофиране от 2-ро ниво, пакет камери с обзор 360 градуса и много други. Цените на Aito M5 EV ще стартират от 42 000 долара, като освен в Китай моделът ще се предлага и на пазарите в Малайзия и Индонезия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар