понеделник, 2 май 2022 г.

Skyworth представя хибридният HT-i и обновената версия на електрическият - EV6

От известно време на сам една от най-младите китайски марки - Skywell, бе преименувана на Skyworth. В края на лятото се очаква да бъде представен и първият нов модел, след преименуването на марката, който ще носи името Skyworth HT-i PHEV. Това обаче е чисто и просто хибридна версия на познатият ни Skywell EV6 с технология от BYD и цена от около 20 000 долара. Дизайна е леко променен с нова радиаторна решетка интегрирана в бронята което става модерен щрих и допринася за намаляване на производствените разходи, което ще рече, че в най-скоро време ще трябва да свикнем и с този китайски похват в моделите от световните марки. 

За задвижване Skyworth HT-i, разчита на 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 116 к.с. и електромотор, чиято обща мощност все още не се споменава. Производителят съобщава, че в чисто електрически режим моделът ще може да измине до 200 км. преди той да бъде презареден. Пробегът с един резервоар и напълно заредена батерия ще възлиза на 1267 км. 

Интериорът е без промяна, но прави впечатление, че качеството на материалите е завишено, което се отдава на факта, че моделът взет за основа , а именно - EV, също е подложен на подобрения и леки козметични промени. Софтуерът на мултимедийната система с 12.8-инчов дисплей е разработен от Huawei и е свързан с услугите на гиганта Alibaba, от където могат да бъдат закупувани множество приложения. 

До края на 2026 година, марката трябва да представи 14 нови модела базирани върху новоразработените платформи на марката позволяващи EV или PHEV задвижващи системи. Амбициите са до края на 2024 година да бъдат произвеждани по 100 000 автомобила годишно, като 4%, от тях ще са предназначени за износ. До 2026 година производството трябва да достигне 250 000, а експорта над 80 000 автомобила. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар