понеделник, 2 май 2022 г.

Tata Avinya Concept визуализира бъдещето на компанията

 След Tata Curvv Concept, сега индийците представят нова концепция наречена Avinya. За разлика от Curvv,  новата концепция е значително по-далече от серийно производство, но разкрива какво е виждането на марката за бъдещето на семейният автомобил. Tata Avinya Concept е смесица между: SUV, MPV и хеч с много къс преден капак и силно наклонено челно стъкло. вратите се отварят срещуположно, а колелата са изнесени в самият край на купето, което допринася за изключително просторният интериор предлагащ място за четирима. 

Концепцията е базирана върху новата Gen-3 платформа на марката, което ще рече, че ще се задвижва изцяло от електрическа тяга. Производителят не споменава каквито и да е подробности относно механиката, което в случая явно не е толкова важно, но се посочва автономност от 500 км. 

По-голямо внимание се отделя на интериора, чиито индивидуални седалки разполагат с персонални настройки за аудио и климатичната системи в автомобила. Всички функции се управляват, чрез гласови команди или от комбинираният модул на волана със сензорни бутони и малък LCD дисплей. В помощ на водача е наличен и изкуствен интелект, който по свое усмотрение взима решение относно настройките на окачването, светлината на амбиентното осветление, ароматизиращата климатична инсталация с нанофилтър и функциите на инфоразвлекателната система. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар