сряда, 4 май 2022 г.

Обновената Kia Soul представена в САЩ

 Днес в САЩ, корейците представиха обновената версия на третото поколение на Kia Soul, което бе представено преди четири години. Външно промените не са големи, но се забелязват от пръв поглед. Броните са с нов дизайн, както и радиаторната решетка. Впечатление прави, че модерните напоследък двуредови фарове отпадат и сега моделът се задоволява с чифт единични предни светлини. Задната част се отличава с нов дизайн на бронята и централният, двоен накрайник на изпускателната система във версията - GT (на снимките). 

Интериора на обновената Kia Soul, ни посреща с цифров инструментален панел пред водача и нова мултимедийна система с 10.2-инчов дисплей. Стандартните системи за безопасност включват: системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци и животни, асистент за поддържане движението в пътната лента, автоматично превключване на дългите светлини, сензор за обекти в сляпата зона на водача, система за разпознаване на пътните знаци, авт. фарове и чистачки. 

Моторната гама в САЩ, вече ще включва само 2.0 литровият, бензинов атмосферен мотор с мощност 147 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия задвижваща предните колела. Това означава, че 1.6 литровият, турбо мотор и двудисковата, 7-степенна, трансмисия отпадат за модела, но ще бъдат налични за подбрани пазари. В Европа се предлага само електрическата версия на модела, която също се очаква да бъде обновена, а информацията за нея, както и снимки ще бъдат добавени веднага след това към този пост. Всичко това говори, че третото поколение ще бъде и последното за модела, като най-вероятно до две години ще видим негов духовен наследник задвижван изцяло от електричество. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар