петък, 26 ноември 2021 г.

Деветото поколение ан Suzuki Alto представено в Япония

Новото поколение на Японската версия на Suzuki Alto, бе представено преди броени часове, като продажбите в страта трябва да започнат още следващия месец. Новият модел разполага с изцяло нов дизайн, чиито стил наподобява на Suzuki Alto Lapin, а това от своя страна се е отразило на вътрешното пространство, което е увеличено спрямо това в настоящият модел. С дължина от 3.4 метра и височина 1.52 метра, моделът се причислява към така наречените "Kei", модели, които се радват на огромна популярност в Япония, тъй като собствениците им са освободени от тежкия данък за парко място и отделно ползват по-ниски ставки за останалите задължителни такси.



За задвижване моделът разчита на характерният за този тип автомобили 3-цилиндров, бензинов мотор с мощност от 49 к.с. за атмосферната версия и 61 к.с. за модификацията оборудвана с турбо компресор. Серийно и двата агрегата са куплирани с лека хибридна система и CVT трансмисия  предаваща движението към предните или четирите колела.


Интериорът е типичният за този тип автомобили и традиционно предлага богато оборудване и качествени материали. Серийно на борда място намират и редица системи за безопасност, както и асистенти подпомагащи шофирането. Системата за предотвратяване на сблъсък, асистент за пъддържане движението в пътното платно, система за разпознаване на пътни знаци, сензор за обекти намиращи се в сляпата зона на водача, 6 въздушни възглавници, пълен ел. пакет, климатик и още мн. др. намират място в серийното оборудване на модела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар