събота, 12 юни 2021 г.

Volkswagen представи официално новият - T7 Multivan / Caravelle

 Това е наследника на Volkswagen T6 ! Немският производител представи официално новият транспортен бус в своята пътническа версия, чието име отново ще бъде - Multivan, а на някои пазари ще бъде познат като Caravelle. Новото поколение е построено върху MQB платформата на марката, което позволява за пръв път да го видим оборудван с хибридна технология. Първоначално моделът ще се предлага само в пътническа версия, а за тези които се нуждаят от превоз на товари ще трябва да разчитат все още на добрия-стар Volkswagen Transporter - T6. Volkswagen T7 Multivan ще се предлага в две версии на дължина съответно - 4.97 и 5.17 метра. Като цяло височината е намалена спрямо предходният модел и възлиза на 1.9 метра, но ширината е увеличена до 1.94 метра. Междуосието също е увеличено на - 3.12 метра, което пък позволява по-добро усвояване ан вътрешното пространство. Дизайна е революционен спрямо предходните поколения и сега все повече се доближава към класическите еднообемни - MPV модели, като е добавено допълнително стъкло между А-колоната и предната врата. 


Интериора е цифров и напълно съответства със съвременните желания на потребителите. Пред водача място намира 10.2-инчов, цифров инструментален панел, а мултимедийната система разчита на 10-инчов екран. Срещу доплащане ще се предлага и хедъп дисплей. При всички случаи превключвателя на предавките и от шалтерен тип, благодарение на предлаганата серийно DSG трансмисия. Volkswagen T7 ще се предлага във версии с място до 7 човека, като в този случаи първият и вторият ред седалки са обособени с индивидуални кресла, като тези на втория ред могат да бъдат завъртани на 180 градуса. Огромно внимание е обърнато именно върху дизайна на седалките на втория и третия ред, чието тегло е намалено с 25%.  и позволява изключително лесният монтаж и демонтаж в случаи на нужда. На разположение още е многофункционална маса с възможност за реглаж на височината, която се мести между първият и третият ред седалки. Товарното пространство при наличието на всички седалки възлиза на 469 литра до щората, а вратата на багажника се задвижва електрически още от базовото ниво на изпълнение. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват страничните, плъзгащи се врати с ел. механизъм задейства и чрез жестове. Стандартно още за модела ще се предлагат системите: Front Assist, Car Emergency Braking, Dynamic Road Sign Display и Lane Assist. Срещу доплащане може да бъде поръчана и системата за комуникация между отделните превозни средства - Car2X.


 

Първоначално моделът ще бъде пуснат в продажба само във версията eHybrid PHEV, оборудвана с 1.4 литров, бензинов, TSI мотор с мощност 150 к.с., съчетан с електромотор с мощност 115 к.с., като общата мощност подавана към предните колела, чрез 6-степенната, DSG трансмисия възлиза на 215 к.с. Благодарение на 13кВтч. батерия, тази версия може да измине в изцяло електрически режим до 50 км. До края на следващата година марката ще предложи и конвенционално задвижвани версии с бензин и дизелови ДВГ. Бензиновите версии ще разчитат на 1.5 литровия, турбо мотор с мощност 136 к.с. или на 2.0 литров - TSI с мощност 204 к.с. Дизеловата модификация ще бъде оборудвана с 2.0 литров мотор във версия на мощност от 150 к.с., като при всички случаи трансмисията е 7-степенна, DSG. При всички случаи задвижващи са само предните колела, като не се споменава нищо за евентуална опция 4х4. 


Продажбите на Volkswagen T7, трябва да започнат от третото тримесечие на тази година, като цени все още не се споменават. Моделът ще се предлага на всички познати пазари на марката с изключение на тези в Северна Америка. До края на 2023 година, марката трябва да представи и производствената версия на Volkswagen I.D. Buzz Concept, която ще се предлага в пътническа и товарна модификация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар