неделя, 13 юни 2021 г.

Renault Trucks обновява моделите T, T-High, C и K

Дивизията за тежкотоварни машини на Renault, обновява моделното семейство влекачи Renault Truck TC и K. Външно всичките машини получават по-смел дизайн, подобрена аеродинамика и нови LED светлини, които ще се предлагат серийно. 



Направени са значителни подобрения по отношение на комфорта и безопасността. В интериора няма кой знае, какво промени, но се съобщава за нов дизайн на седалките, по-голям дюшек на леглото и подобрена кормилна конзола с по-точни настройки на волана. Увеличени са отделенията за съхранени на вещи, а на таблото са добавени два USB изхода, както и стойка за мобилен телефон или таблет. За първи път се предлага и цифров инструментален панел пред водача, но срещу доплащане. Озвучителната система също е подобрена и сега се доставя от Focal. Подобрена е функцията на адаптивният круиз контрол, а софтуерните актуализации вече могат да се правят без камионът да посещава сервиз.


По отношение на механиката, то познатите 6-цилиндрови, турбо дизелови агрегати остават в гамата на моделната гама, но са с подобрена технология за изпускателната система, която подобрява количеството изхвърляни емисии Со2. Новост е автоматичната ръчна спирачка, която се задейства автоматично, когато водачът напусне кабината. Интервала на сервизните обслужвания е увеличен на 150 000км. или 18 месеца. Производителят работи и по изцяло електрическа версия на влекача, която ще бъде представена до края на 2023 година.  





Няма коментари:

Публикуване на коментар