вторник, 25 май 2021 г.

В САЩ, започнаха продажбите на стартъпът Canoo - Livestyle Vehicle

 Миналата седмица, американската компания Canoo, започна да приема поръчки за своя първи електрически модел наречен Livestyle Vehicle. Проектът е готов от две години, но едва тази година фирмата съумя да премине през всички бюрократични пречки и дори да смени част от своя ръководен състав. Така едва тази година марката ще е готова да започне производството на модела, който ще се предлага във пътническа и товарна версия, а първите бройки трябва да достигнат до своите собственици не по-рано от началото на 2022 година. 


Canoo LV е построен върху собствена платформа на компанията специфична с това, че воланът няма пряка механична връзка с колелата и реално може да бъде позициониран навсякъде в кабината. За сега производителят мълчи относно техническите параметри, но дава да се разбере, че моделът, чиято стартова цена ще бъде 34 750 долара ще разполага с мощност от минимум 300к.с. и автономия до 450км. 


Безспорно един от най-големите козове на новият модел е интериора, който е без аналог с предлаганото в момента на пазара. Остъкляването на модела също е без аналог, а срещу доплащане клиентите практически ще могат да оборудват своите модели с хладилник, кафе машина, масажиращи седалки и дори офис оборудване. Pick-up модификацията се очаква да бъде налична през 2023 година, а малко след това ще бъде представена и товарна версия от типа фургон, предназначена за малкия и среден бизнес. Все още не е потвърдено дали марката ще съумее да предложи експорт на модела, тъй като все още не е ясно и къде ще се осъществява производството на модела. Дали това ще бъде дело на подизпълнител или на собствена фабрика, която те първа ще трябва да бъде построена. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар