сряда, 14 април 2021 г.

Audi Q4 e-tron и Q4 e-tron Sportback с цени от 41 900 евро

 Днес немската компания едновременно представи производствените версии на електрическите Audi Q4 Sportback e-tron и Q4 e-tron Concept. Новото моделно семейство е изградено върху електрическата MEB платформа на VAG, като и двете версии изглеждат подобаващо. При тях дебют правят новите матрични LED светлини на марката с адаптивна функция, която позволява на водача да избира сред четири конфигурации на осветление, като по този модел може да персонализира своят модел. 

Благодарение на новата платформа, вътрешното пространство е предостатъчно, а багажното пространство достига до 525 литра. Интериора тръгва да се развива в нова посока и е с първата по рода си за моделите на марката с плаваща централна конзола. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а новата инфотайнмънт система на марката разполага с най-големият монтиран до момента 11.6-инчов екран, който разбира се ще се предлага срещу доплащане. Серийно моделите ще се предлагат с 10.1-инчов тъчскрийн. Системата за виртуална реалност с хедъп дисплей, също ще се предлага срещу доплащане. 


Базовата версия се задвижва от електромотор позициониран в задната част с мощност 200к.с., а варианта с по-висока производителност разчита на два електромотора с обща мощност от 295к.с. Батерията е с капацитет от 77кВтч., което трябва да гарантира автономия от поне 480км. Европейските версии със задно задвижване ще могат да се оборудват и с по-малка батерия с капацитет - 52кВтч. и електромотор с мощност от 168к.с., което обаче ще повлияе и негативно на автономията. Според производителят ускорението на модификацията с два електромотора до 100км/ч., възлиза на 6.2 секунди, а времето за зареждане на батерията, чрез бързозарядна станция отнема до 30 минути, като 10 минути са достатъчни за наличие на енергия с която може да бъдат изминати до 208км.  


Продажбите на Audi Q4 e-tron, започват от края на юни месец, като цените ще стартират от 41 900 евро, а за версията Sportback, производителят ще иска още 2000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар