сряда, 6 май 2020 г.

GAC Zotye TS5 е изцяло самостоятелно разработен модел на китайската компания

Китайската марка не се слави с добра репутация заради своите копия на Porsche (GAC Zotye SR9) Audi (GAC Zotye SR7) и Volkswagen (GAC Zotye Damai X7), но напоследък нейните модели са със собствен дизайн. Това се случва благодарение на привличането на чужди дизайнери от реномирани компании, а последният такъв идва от английското подразделение на MG. Последният модел - Zotye TS5 е негово дело и ще бъде наличен на пазара още тази година. С дължина от - 4.58 метра, новият кросоувър се доближава до габаритите на Honda CR-V  и предлага достатъчно място за петима. Това е и първият модел на марката построен върху новата модулна платформа - ZFA, която ще стане основа за редица бъдещи модели задвижвани от напречно разположен двигател с вътрешно горене в предната част, макферсон окачване на предните колела и независимо задно окачване. 
Под капака на Zotye TS5, място ще намира самостоятелно разработения 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 151к.с., както и такъв доставян от Mitsubishi с мощност 194к.с. При всички случаи трансмисиите са 6-степенни, двудискови задвижващи предните колела. 
Интериора е модерен с цифров инструментален панел пред водача и мултимедия с два свързани, 12.3-инчови дисплея. Интересен детайл е третата спица на волана, която е диагонална и е част от стилизирана буква - Z. Оборудването е богато и включва неща като: кожен салон, адаптивен автопилот, климатроник, ел седалки, всестранни камери и др. Цените на базовите версии не се очаква да надвишават границата от 100 000 юана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар