понеделник, 15 юли 2019 г.

Maxus D60 / Euniq 6 наличен в Китай от края на месеца

Китайската марка Maxus, постепенно набира скорост и представя нов кросоувър модел обозначен като - D60. С дължина от 4.72, ширина - 1.86 и височина - 1.73 метра, Maxus D60 е построен върху изцяло нова платформа за марката с напречно разположен двигател и независимо окачване на колелата. Моделът ще се предлага във версии с 5 или 7 места, като третия ред седалки може да сгъва в специална ниша в багажното отделение. 
Под капака място ще намира само един бензинов агрегат. Това е 1.5 литровият, турбо мотор с мощност 169к.с., който ще бъде куплиран само с новата, 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните колела. В по-късен етап се очаква и хибридна версия с 1.3 литров, бензинов мотор и електромотор монтиран на задния мост, като по този начин задвижващи ще са четирите колела. До края на следващата година ще бъде представена и изцяло електрическа версия на D60 с името Euniq 6. Тя ще се задвижва от електромотор с  мощност е 177к.с., очаквана автономия е от 600км. 

Продажбите на Maxus D60 в Китай, започват от този месец, като цената на базовата версия ще започва от 16 000 долара. Серийно моделът ще разполага с цифров инструментален панел пред водача, мултимедия с 14-инчов дисплей, чрез който ще се управляват всички функции и на климатичната инсталация, кожена тапицерия , адаптивен автопилот и т.н. Срещу доплащане ще се предлагат: панорамен покрив, система от камери предлагащи изглед на 360 градуса, седалки с обдухване и др. До края на годината моделът се очаква и в отделни държави в Африка, както и в Австралия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар