събота, 28 юли 2012 г.

Тунинг легенди: ABC Exclusive Tuning

От днес в продължение на няколко месеца, всеки уикенд ще си припомняме ( по азбучен ред) някои от най-известните тунинг компании, които са превърнали тутнинг програмите в мода. Ренесансът на тунинг автомобилите е през 80-те години, когато множество фирми представят собствени доработки на серийни модели. Те променят основно, както механиката, така и дизайна на екстериора и интериора, като по този начин предоставят възможност на собствениците на подобни автомобили да бъдат различни и да привличат внимание със своите придобивки.
Ще започнем с компанията  ABC Exclusive Tuning. Основана през 1983 година в Бон, немската компания се специализира в префасонирането на модели главно на Mercedes и BMW. най-известните нейни разработки са основани върху моделите на Mercedes от серията W126 и BMW 6-серия Е24, като от нея се предлага дори и версия кабриолет.
 Екстериора на моделите е с подобрена аеродинамика, която позволява без каквато и да е намеса по агрегатите автомобилите да развиват с до 10км/ч, по-висока скорост от тази на серийните модели. Съществуват дори и някои крайности, като позлатяване на някои от декоративните елементи, като: лайсни, ръкохватки и дори радиаторни решетки. По-интересни са промените в интериора. Не съществуват два еднакви автомобила! Моделите се предлагат с вградена професионална озвучителна система доставяна от Kenwood, апликациите са от истинско дърво в повечето случаи от орех, а седалките са изцяло нови доставяни по поръчка от Recaro. Не липсват екстри като: телевизор, видео VHS, хладилник, плюшени пердета, телефон и мн. други. Всичко това си има и собствена цена. За някои от екземплярите тя достига 50 000 марки, което е равностойно на повече от половина от базовата
 цена на автомобила. През 1993 година компанията преустановява своята дейност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар