понеделник, 6 септември 2021 г.

Smart показва концепция за бъдещ свой SUV модел

Въпреки, че 50% от Smart станаха собственост на Geely, марката явно не иска да се разграничи от моделите на Mercedes и това го показва ясно с концепцията наречена просто -  #1. Тя ни дава яснота, за това как би изглеждал  електрическия SUV модел, който явно трябва да бъде представен в близко бъдеще от Smart. бъдещите модели на марката ще бъдат произвеждани в Китай, но проектирани изцяло от Mercedes, която дава обяснение дизайнерският език наложен в концепцията на Smart. 


С дължина от 4.28 метра, Smart Concept #1, е близък по размер с Mercedes EQA, който явно ще бъде използван за основа за първият SUV на марката. въпреки, че няма официална информация относно задвижването, то най-вероятно за задвижване моделът ще разчита на предноразположен електромотор задвижващ предните колела и батерия разположена в пода. разбира се ще бъде налична и версия със задвижване на четирите колела, която ще бъде представена през 2024 година. 


Интериорът на концепцията предлага място за четирима във фънки обстановка, а ефекта за простор е засилен от огромният панорамен покрив. Пред водача в центъра на арматурното табло е позициониран плаващ 12.8-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, който явно е и единственият източник за информацията подавана към водача. 


Каква част от дизайна на концептуалният модел ще намерят място в производствената версия, която трябва да бъде представена през 2023 година, все още не е ясно, но със сигурност стилистично оформената С-колона ще остане, за разлика от срещуположно отварящите се врати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар