сряда, 17 март 2021 г.

Toyota Aygo X Prologue Concept ни дава представа, какво да очакваме от наследника на Aygo

За разлика от повечето производители, Toyota не се отказва от субкомпактния клас и продължава работа по наследника на модела Toyota Aygo. Нещо повече. Марката днес представи концепция наречена Aygo X Prologue, която ни показва как би изглеждал субкомпактен кросоувър насочен предимно към пазарите в Европа. За да излязат сметките и да оправдае повишаването на цените в този сегмент, които са неизбежни, няма да е изненада, ако наследника на познатият ни градски хеч се превърне в мусколест кросоувър с примамлив дизайн. Повишен клиренс, големи джанти, мускулест вид и подобаващото оборудване  ще привличат младите клиенти на марката с динамичен начин на живот. 


Марката не е разпространила информация относно концепцията, но се знае, че серийният модел ще бъде основан върху платформата от четвъртото поколение на Toyota Yaris, като базовата версия ще се предлага с познатият бензинов мотор с работен обем от 1.0 литра без каквито и да е било хибридни технологии. 


Остава да видим, каква част от дизайна дело на фирменото дизайнерско студио позиционирано във Франция ще остане в производствената версия, чиято премиера се очаква в края на годината. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар