сряда, 17 март 2021 г.

Плановете на BMW до 2030г.

След като тази година повечето от производителите заявиха официално, че в близките 5-7 години ще се откажат от производството на автомобили с ДВГ ( Audi, Aston Martin, Bentley, Volvo, Mercedes, Rolls Royce и т.н.), днес имаме повод за радост или поне частична.

Успоредно с премиерата на изцяло електрическото BMW i4, баварската марка представи и своя план за бъдещето развитие на фирмата до 2030 година. От него става ясно, че основната задача все пак остава плавно преминаване към пълна електрификация, но тава няма да стане по-рано от 2035 година. Според плана през 2030 година само 50%, от моделната гама на марката ще бъде изцяло електрифицирана. 


Само след две години обаче в портфолиото на BMW, място ще намират 13 модела с нулеви емисии. 2025 година се очертава, като преломна за марката, тъй като тогава моделите с ДВГ ще бъдат редуцирани с 50% и ще бъде обявено началото на електрификацията с така нареченият Neue Klasse, за който се знае само, че ще се съставя от изцяло нови машини базирани върху съвсем нова платформа, която фирмата разработва в момента. 


Най-голяма жертва ще даде марката Mini, която първа ще стане изцяло електрифицирана. През 2023 година наследника на Mini Countryman, който ще послужи за основа на бъдещите електрически модели на Mini, които трябва да изместят напълно моделите с ДВГ, до края на 2030 година. Тогава и друг член от фамилията, а именно Rolls Royce, също трябва да стане изцяло електрически бранд. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар