петък, 15 януари 2021 г.

WEY Mocca / Coffeе първият модел, изграден върху новата платформа на марката

 Намеренията на китайският, премиум бранд WEY, който е собственост на Great Wall, са тази година да представи още три модела, който да попълнят още повече неговата моделна гама. И трите модела ще са базирани върху изцяло нова платформа в състояние за внедряване на хибридно задвижване. Именно с такова разполага първият модел наречен Mocca, който ще се счита за флагман на марката, чието изображение е пред нас. На някои пазари включително и в Европа, моделът ще бъде предлаган под името Coffee.

Все още няма официални данни относно механиката, но според говорител на марката новият кросоувър ще разполага с целият арсенал от иновации с които фирмата разполага. Очаква се и система за автономно шофиране, както и най-новите технологии относно безопастноста. С дължина от 4.87 метра, китайският SUV ще предлага място за 7 човека и прилежащият им багаж.


Предполага се, че хибридната система на модела ще разполага с 1.2 ли 1.5  литров, турбо бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност ще бъде 213к.с. В съчтание с електромотора обаче, мощността ще надхвърля 320 к.с., а в изцяло електрически режим ще могат да бъдет изминати до 230 км. Предвижда се и изцяло електрическа версия на модела. Повече информация ще бъде достъпна в средата на април месец, когато моделът бъде представен официално пред публика. 

Интериора е изключително качествен и високотехнологичен, като предлага всички най-нови разработки на компанията. На преден план се откроява 14.6-инчовия дисплей за инфотайнмънт системата, а под него е позициониран втори тъчскрийн екран за управление на климатичната инсталация. Пред водача място намира малък дисплей, но това не трябва да смущава, тъй като серийно ще се предлага AR-HUD хедъп дисплей по подобие на Новият Mercedes S-class, който ще прожектира на предното стъкло всички най-важни параметри на моментното състояния на автомобила, както и картина от навигационната система. Огледалото за задно виждане също е цифрово. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар