вторник, 15 септември 2020 г.

Четвъртото поколение на Hyundai Tucson с премиера в Сеул

Четвъртото поколение на Hyundai Tucson, което бе представено късно снощи има всички качества да продължи възхода на един от най-продаваните корейски SUV модели. Дизайна е радикално нов за модела и следва диамантеният стил на марката наречен от производителят Sensuous Sportiness. Впечатление правят матричните LED, предни светлини, които се сливат с радиаторната решетка , когато автомобилът е изключен. задните светлини също са в нов стил и придават спортно излъчване на задната част. За пръв път моделът ще се предлага в два варианта на междуосие, като версията с по-дълга такова ще се предлага в САЩ, Китай и Южна Корея.
Интериора също има какво да предложи. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а на централната конзола е разположен 8 или 10.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, чрез който се управляват и функциите на тризоновата климатичната инсталация. Китайската версия на модела обаче ще разполага с вертикален 10.4-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Амбиентното осветление ще има функциите да сменя 64 цвята и 10 степенни на яркост. по-дългото междуосие осигурява простор в кабината, а багажното пространство възлиза на 1095 литра при сгънат втори ред седалки. серийно моделът ще се предлага с 6-въздушни възглавници, като по желание ще се предлага и седма, която ще предпазва шофьора и спътника до него от удар един с друг в случай на инцидент. 
Моторната гама ще включва бензиновият - 1.6 литров, турбо бензинов мотор, който може да бъде оборудван с лека хибридна система и ще се предлага във версии на мощност от 148 и 178к.с. Серийно ще се предлага 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенна, автоматична скоростна кутия. Дизеловият модел е оборудван с 1.6 литров мотор с мощност 113 и 134к.с., като по-мощният ще се предлага серийно с автоматична трансмисия. Задвижването на четирите колела ще бъде достъпно за върховите версии срещу доплащане. В САЩ, моделът ще бъде наличен с 2.5 литров мотор и мощност 187к.с. Хибридната версия се задвижва от 1.6 литров, бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност възлиза на 227к.с. 
Продажбите на новият Hyundai tucson|, започват още този месец, но в Европа и САЩ, той ще пристигне в края на годината. Цени все още не са обявени.




Няма коментари:

Публикуване на коментар