четвъртък, 21 септември 2017 г.

Това е Volvo XC40

Днес в Милано, Шведите представиха изцяло новият си компактен SUV модел, който е разработен съвместно с китайската Geely, която е и собственик на шведската марка. Това всъщност е производствената версия на концепцията Volvo 40.1, която бе показана преди една година. За задвижване обаче Volvo XC40, разчита на конвенционални двигатели с вътрешно горене, но в по-късен етап се очакват хибридна, както и напълно електрическа версия на модела. 
Първоначално под капака място ще намират пет агрегата. Това са 4-цилиндровите, бензинови - 1.5 и 2.0 литрови, турбо агрегати във версии на мощност от 156, 187 и 244к.с., както и 2.0 литровият дизел с мощност от 148 и 187к.с. Серийно моделът ще се предлага със задвижване само на предните колела, но срещу доплащане за някои от модификациите ще бъде налично и 4х4 задвижване. В по-късен етап ще бъдат налични и версии с 3-цилиндрови агрегати.
Според производителя, неговият модел ще бъде най-добре оборудваният в класа си. Серийно място ще намират редица системи за пасивна и активна безопасност, както и асистенти за подпомагане на шофирането. Инструменталният панел пред водача и изцяло дигитализиран, а на централната конзола място намира 12.5-инчов дисплей на мултимедийната система, чрез който се управлява и климатичната инсталация.  
Продажбите на Volvo XC40, в Европа ще започнат от началото на следващата година, а производството ще се се осъществява в Гент и ще започне още през ноември месец, тази година. Цени все още не се съобщават, но най-вероятно те ще са от порядъка на около 30 000 евро за базовата версия. Няма коментари:

Публикуване на коментар