вторник, 7 март 2017 г.

Новото Volvo XC60 е най-безопасният модел в света според шведите

Един от най-продаваните SUV модели в този клас е Volvo XC60 и никак не е добре за конкуренцията, че шведите представят новото поколение на модела чието производство започва още тази пролет. Наред с най-новите технологии, които разполага компанията, моделът ще бъде един от най-сигурните автомобили в световен мащаб.  Новото ХС60 разполага с умни технологии като: Street Assist, City Safety, Blind Spot Indication Sistem и Oncoming Line Mitigation, които имат за задачата да предотвратяват челни сблъсъци и по-тежки инциденти. За комфорта освен всички глезотии и четиризоновата климатична инсталация, които са на борда ще се грижи и полу-автономната система за шофиране, която работи на всички пътища при скорост до 130км/ч. 
За задвижване моделът ще разчита на 4-цилиндровите, бензин и дизелови агрегати с мощност между 190 и 320к.с., куплирани с автоматична трансмисия. На върха в гамата ще стои хибридната версия Т8 с мощност 407к.с., която ще ускорява до 100км/ч, от място за - 5.3 секунди. 
Все още не се съобщава нищо относно ценовата листа, но при всички случаи цените ще започват от около 40 000 евро, а имайки предвид, че платформата и качеството на материалите е идентично с тези на XC90, то може да се окаже, че това ще бъде изгодна оферта. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар