четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Lynk&Co 01 идва от Китай, но проектиран в Швеция

Преди няколко месеца стана ясно, че Geely ще представи нова марка, чиито модели ще бъдат базирани върху новата нова компактна, модулна платформа на Volvo, наречена CMA. Ето, че днес китайците представиха своята най-нова марка наречена Lynk&Co, а успоредно с това и първият и модел наречен просто - 01. Както стана ясно, Lynk&Co 01 е базиран върху новата платформа на шведите и реално това е и първият модел, който се възползва от нея. Китайците не случайно са избрали първият им модел да бъде SUV, тъй като този сегмент в момента е в своя апогей. Автомобилът е проектиран от нулата в Швеция, но производството ще се осъществява в Китай. Намеренията на компанията обаче са той да се предлага и на пазарите в Европа и САЩ. Това неминуемо означава, че не са правени никакви компромиси, а цените на дали ще бъдат характерните за китайските модели. Размерите на модела са както следва: дължина - 4.53м, ширина - 1.85м. и височина - 1.65 метра.
Според говорител на компанията, техният модел е първият който ще бъде свързан постоянно в глобалната мрежа. По този начин всички системи ще се ъпгрейдват постоянно, а собственици ще могат да инсталират най-различни приложения свързани с модела. Като цяло интериора е модерен, а главен акцент има тъчскрийн екрана на централната конзола за инфотейнмънт системата. 
Относно механиката, Lynk&Co 01 ще се предлага като хибрид и Plug-in хибрид снабден с 3-цилиндровия, 1.5 литров агрегат или 4-цилиндровият, 2.0 литров мотор, куплирани с електромотор. Трансмисиите ще са 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова. за сега не се съобщават никакви характеристики, но става ясно, че най-мощната версия ще разполага с мощност около 300к.с.


Няма коментари:

Публикуване на коментар