сряда, 20 април 2016 г.

Renault Maxthon/Koleos ще бъде представен в Пекин

Това е Renault Maxthon! Благодарение на сътрудничеството с Nissan, французите имат най-богатата гама от кросоувър и SUV модели в своята история. Пред нас е първата официална снимка на последният SUV модел, който споделя една и съща платформа с Nissan X-Trail. Дизайна е в стила на марката, но ако трябва да бъдем честни той не е нищо особено. С облекчение съобщаваме, че този модел е предназначен предимно за Китай, където ще се осъществява и неговото производство, но все пак съществува възможност да видим този модел и в Европа. В Китай, новият SUV ще носи името Koleos, а на другите пазари ще се предлага под името Maxthon.  
Относно механиката за сега нищо не се съобщава. Повече подробности ще станат ясни в края на този месец. При всички случаи обаче, под предния капак на моделите за Китай, място ще намират само бензинови агрегати. Естествено версиите предназначени за експорт ще разполагат и с дизелови агрегати. Серийно задвижващи ще бъдат предните колела, но срещу доплащане клиентите ще могат да се радват и на 4х4. Още снимки и детайли за Renault Maxthon ще бъдат добавени до броени дни.
 +++++++++++++++++++++++++++++++
С дължина от 4.67 и ширина - 1.84 метра моделът разполага с едно от най-големите пространства в класът си. Въпреки това той ще се предлага само във версия с 5 места. потвърдено е, че моделът ще се предлага на пазарите в 80 държави, а производството ще се осъществява в Китай и Южна Корея, от което следва, че най-вероятно ще видим и идентичен модел с емблемите на Samsung.
Китайската версия ще се задвижва от бензиновите 2.0 и 2.5 литрови агрегати с мощност 150 и 186к.с. В останалата част от света Renault Koleos ще се предлага и с дизеловият, 1.6 литров мотор, както и бензиновият 1.6 литров TCe. В по-късен етап ще стане достъпна и версия с новия, 2.0 литров DCI агрегат.
Системата 4х4, както и автоматичната трансмисия ще се предлагат срещу доплащане, като водачът ще може да избира от три режима на движение: 2WD, 4WD Auto и 4WD Lock. серийно в интериорът място ще намира новата инфотаймент система с огромния, вертикално разположен дисплей. Серийното оборудване включва още: адаптивен автопилот, система за разпознаване на пътните знаци, асистент при паркиране, система за подпомагане при потегляне при наклон, асистент за поддържане на пътното плътно и още мн. др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар