сряда, 6 април 2016 г.

Audi A3 с фейслифт и нови агрегати

В средата на своя жизнен цикъл моделното семейство на Audi A3, получава козметични промени и нови агрегати. Външните промениш включват нови предни и задни светлини, като по желание моделът вече ще може да бъде оборудван с изцяло LED предни фарове, нови брони и нова радиаторна решетка. цветовата гама на екстериора и интериора ще бъде увеличена, а срещу доплащане инфотейнмънт системата може да бъде оборудвана с 12.3 инчов дисплей, както и виртуалният кокпит. За пръв път в модела ще се предлага и система за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци, както и адаптивен круиз контрол с възможност за движение в трафик и функция за автоматично спиране и потегляне.
Изненадата е под предния капак. Там вече място ще намира новия, 3-цилиндров, бензинов, турбо агрегат с работен обем от 1.0 литра и мощност 115к.с. Той ще се предлага с механична трансмисия и задвижване само на предните колела. Естествено, че Quattro задвижването ще се предлага, но за версиите с 2.0 литровия агрегат, чиято мощност пък е нараснала на 190к.с. Нов е и 1.6 литровия дизел, чиято мощност стартира от 110к.с. Audi A3 e-tron Plug-in Hybrid остава в гамата, а най-мощната версия S3, също е с увеличена мощност която възлиза на 310к.с. Нищо не се споменава относно Audi RS3 Sportback, но най-вероятно и там мощността ще бъде завишена с поне 10к.с. 
Продажбите на обновеното А3 започват от следващия месец, като цените за базовата версия с 3 врати и 3-цилиндъра ще започват от 23 300 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар