събота, 6 декември 2014 г.

Ferrari Sergio ще бъде произведен в 6 екземпляра

Преди две години Pininfarina представи концепцията "Sergio", която показваше виждането на италианското дизайнерско студио за дизайнерската линия на бъдещите модели на Ferrari. Сега благодарение на програмата за поръчки на специални клиенти - Special Projects, моделът стана факт и дори доставен на своя притежател преди няколко дни. Той е анонимен, но за него се знае, че е от Обединените Арабски емирства. Различията с концепцията са видни, но се налагат, тъй като автомобилът все пак е предназначен за всекидневна употреба и задължително да бъдат спазени някои изисквания на световната организация по безопасност, преди той да получи разрешително за ползване. От пръв поглед се вижда, че в така нареченият "сериен" модел е сдобил с конвенционално, челно стъкло. Този факт улеснява дизайнерите, които са променили и аеродинамичния пакет на колата, тъй като не е необходимо вихрите да бъдат отвеждани от главите на пътниците чрез сложна аеродинамика на предната част, с каквато разполагаше концепцията. 
Ferrari Sergio е базиран върху Ferrari 458 Speciale A, но не разполага с твърд, сгъваем покрив. Купето е тип "Тарга", което пак позволява на возещите се да се насладят на липсата на покрив над главите си. От него ще бъдат произведени 6 екземпляра в чест на 60-годишното сътрудничество между Ferrari и Pininfarina. Не е трудно да се досетим, че всичките бройки вече са разпродадени, като цената не се споменава, тъй като на всяка една от тях, цената ще е различна в зависимост от прищявките на собственика. Моделът се предлага с богато оборудване. Интериора е изработен изцяло ръчно и изобилства от кожа Алкантара и карбонови елементи. Джантите също са уникални и боядисани в специална боя с диамантено покритие. 
Механиката и агрегата обаче при всички случаи ще е еднаква. За задвижване Ferrari Sergio разчита на най-мощната версия на 8-цилиндровия, атмосферен агрегат с работен обем от 4.5 литра, чиято мощност е 605к.с. Според информацията, динамичните характеристики са идентични с тези на 458 Speciale A, което означава, че времето за ускорение до 100км/ч от мусто става за 3 секунди, а максималната скорост е 325км/ч. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар