понеделник, 4 март 2013 г.

Lamborghini Veneno само в три екземпляра!

Явно вече е традиция в Женева, марката да представя силно лимитирани модели с космически цени. След като миналата година видяхме Lamborghini Aventador J Speedster, сега марката ще представи не по-малко интересния - Veneno. Той ще бъде произведен в 3 бройки (които вече са продадени), като цената на всяка от тях започва от 3.6 милиона евро.  
Какво получавате за тези пари? Ясно е! На първо място това, че ще сте един от тримата притежатели на този автомобил. Механиката обаче е идентична с тази на Lamborghini Aventador LP700-4, но тук 6.5 литровия агрегат вече разполага с 740к.с. Задвижването е посредством 4-те колела, а предавателната кутия е 7-степенна. Според оскъдната информация, с която разполагаме, Veneo е значително по-лек от своя донор, а максималната скорост възлиза на 353км/ч. Надяваме се до броени часове да станат достъпни и останалите детайли, както и още снимки с добра резолюция, които ще бъдат добавени веднага.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Официалната информация сочи: 750к.с., от 0 до 100км/ч - 2.8 секунди, максимална скорост 354км/ч и цена от 3 милиона евро. Тегло - 1450кг. с 125кг., по-малко от Aventador! Честито на печелившите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар