вторник, 3 април 2012 г.

Lincoln MKZ 2013 ще бъде показан в Ню Йорк






Показаният като концепция в началото на годината Lincoln MKZ, стана реалност. Официалната премиера на производствената версия ще бъде по време на автосалона в Ню Йорк, а продажбите на модела трябва да започнат през есента на тази година. Ако се абстрахираме от наличието на дръжки на вратите и конвенционалните огледала, то можем да кажем, че разлики в дизайна между концепцията и производствената версия няма. Дизайнът е дело на изцяло собствено студио на марката, чиито линии ще виждаме все по-често в моделите на фирмата. Дали новия стил ще бъде приет от клиентите ще се разбере в по-късен етап.
Техниката идва директно от Ford Fusion, но като цяло моделът ще предлага значително по-голям комфорт характерен за моделите на фирмата. За задвижване, той ще разчита на 2.0 литровия турбо агрегат с мощност 240к.с. или на 3.7 литровия V6-цилиндров мотор с мощност 300к.с. Задвижващи са предните колела, но срещу доплащане MKZ, може да бъде оборудван и със система 4х4, като по този начин ще си съперничи пълноценно с германските конкуренти. Липсата на дизелова версия няма да е фатална, тъй като ще се предлага хибриден модел оборудван с 2.0 литров атмосферен агрегат, куплиран с електромотор, чиято обща мощност е 188к.с.
Оборудването е подобаващо богато, но впечатление прави стъкленият покрив с размер 1.4 квадратни метро, който може да се отваря почти напълно, като по-този начин предава усещането, че се возите в кабриолет. Това е и най-големият плъзгащ се, стъклен покрив предлаган на пазара, но за него трябва да се доплати значително сума. Ценовата леста все още не е обявена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар