четвъртък, 18 август 2011 г.

Официални снимки на Lexus GS 350









Два дни преди представянето му пред публика в Интернет се появиха първите официални снимки на Lexus GS 2012. Базовата версия GS 350, чиито снимки са пред нас разполага с 3.5 литров V6-цилиндров, бензинов агрегат чиято мощност най-вероятно ще бъде 344к.с. За сега не се споменават динамичните характеристики на модела, но се надяваме те да станат ясни най-късно още този уикенд по време на представянето му в Pebble Beach.
Според информацията, платформата на новия модел е аналогична с тази на настоящия модел. Междуосието е останало същото но предната и задната стъпка са разширени. Напълно ново е и окачването, което осигурява завиден комфорт и сигурно поведение на автомобила. Все още остава отворен въпроса: Ще има ли Lexus GS-F?

++++++++++++++++++++++++++++++++++

От фирмата разпространиха официална информация относно новия седан. Както знаем, базовата версия ще заполага с 3.5 литров агрегат, но неговата мощност е 306к.с., а не 344, както се предполагаше. Това не пречи GS350 да се ускорява до 100км/ч за 5.7 секунди. Стандартно моделът ще бъде оборудван с 6-степенна автоматична трансмисия с възможност за ръчна смяна на предавките. Като опция ще се предлага и система за задвижване на 4-те колела, която ще разпределя въртенето между предната и задната ос от 50750 до 30:70%.
Изцяло нова е интелигентната климатична инсталация, която разполага със сензори за откриване на пасажерите и автоматично насочва потока към тях. Това ще допринесе за по-разтоварената работа на климатичната инсталация, което ще доведе и до по-нисък разход на гориво. За първи път в лек автомобил е монтиран и 12.3 инчов дисплей, на който ще се изписва най-важната информация за състоянието на автомобила, както и картите за навигационната система.
Цени за сега не се съобщават, но те ще станат ясни през пролетта на 2012 година, когато ще наближи времето за пускане на модела в продажба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар