сряда, 10 април 2024 г.

Обновената Acura MDX в борба за нови клиенти в САЩ

 

Представена преди четири години и явно в средата на своят жизнен цикъл, Acura MDX получава своят плануван фейслифт. Въпреки изцяло новата си платформа и увеличените размери, четвъртото поколение на японският SUV не можа да привлече достатъчно клиенти в САЩ, където продажбите не надхвърлят 60 000 годишно. Сега с направените подобрения, японците се надяват да привлекат повече клиенти, включително и по-млади такива. Външните промени са видими от пръв поглед, но обхващат предимно предната част на модела, където наблюдаваме нов по-агресивен дизайн на бронята, леко променена радиаторна решетка и нови LED предни светлини. 

В интериора промените се свеждат до отпадането на тъчпада от централната конзола за управление на инфо-развлекателната система, която сега се управлява директно от 12.3-инчовият дисплей. Цифровият инструментален панел пред водача е със същият размер, но с променена графика и възможност за смяна на интерфейса. Опционалният HUD дисплей остава в списъка на допълнения в който вече собствениците могат да отметнат и отопляеми задни седалки. Приятна изненада е серийната озвучителна система от Bang & Olsen с 31 високоговорителя, която е налична за всички версии на Acura MDX. 

За наша радост под капака на обновената Acura MDX, промени няма. Там място продължава да намира V6-цилиндровият, 3.5 литров, агрегат с мощност 294 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. на върха в гамата е позициониран 3.0 литровият, V6-цилиндров турбо мотор с неговите 360 к.с. Той също е куплиран серийно с 10-степенна, автоматична трансмисия, но при него серийно задвижването е поверено и на четирите колела посредством системата Super Handling. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар