сряда, 9 декември 2020 г.

Четвъртото поколение на Acura MDX с премиера в САЩ

 Премиум подразделението на Honda, все повече и повече започва да се отделя от своя настойник и последното доказателство за това е четвъртото поколение на Acura MDX, което бе показано преди няколко месеца, като концепция. Късно снощи се състоя официалната премиера на 7 местният SUV, който ще започне да се предлага в САЩ, от края на февруари месец, следващата година като модел за 2022г. До този момент Acura MDX, бе тясно свързана с Honda Pilot, но сега нещата се променят. Новото поколение на модела е построено върху изцяло нова платформа, която прави своя дебют именно с MDX. Предното окачване е с двойни носачи, а задното е многоточково. Благодарение на новата платформа, която ще стане основа за още бъдещи модел на марката, размерите на четвъртото поколение са нараснали, а междуосието значително увеличено, което допринася за по-добро вътрешно пространство дори и за возещите се на третия ред седалки. 


От техническа гледна точка, то първоначално продажбите ще стартират само с 3.5 литровия, V6-цилиндров, атмосферен мотор с мощност 290к.с., куплиран серийно с 10-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Опционално ще се предлага новото поколение на системата за задвижване на четирите колела SH-AWD, която може да прехвърля до 70%, съотношението между предния и задния мост и до 100%, към конкретно колело. От средата на следващата година компанията ще предложи изцяло нов - 3.0 литров, турбо мотор с мощност 355к.с. за версията Type-S. Интересен е факта, че нищо не се споменава за хибридна версия, но такава най-вероятно ще бъде представена в средата на жизненият цикъл на този модел.


Според производителят, интериора на новата Acura MDX е най-луксозният в гамата на марката и предлага всички най-нови технологии за свързаност. Пред водача място намира цифров инструментален панел с 12.3-инчов дисплей съчетан с 10.5-инчов хед-ъп. Последното поколение на инфотайнмънт системата разполага с 12.3-инчов, широкоекранен дисплей разположен централно над въздуховодите на климатичната инсталация. Специално внимание се отделя на новите седалки, които пък могат да бъдат конфигурирани според предпочитанията на собственика и от 7 места бързо да бъде преконфигуриран на 4, 5 или 6 местен автомобил. Излишно е да се съобщава, че на борда място намират всевъзможни асистенти подпомагащи шофирането, а за уникалната обстановка по време на пътуване се грижи озвучителната система с мощност 350, 500 или 710W. Панорамният, отваряем покрив влиза в серийното оборудване, а цените ще стартират от 46 900 долара, което си е направо сделка. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар