петък, 11 декември 2020 г.

Geely представя луксозен пикап под името - Farizon FX

 Ако на баварците, не им достига да нямат смелост да пуснат в серийно производство BMW X7 Pick-Up, то китайците не страдат от скрупули и представят на местния пазар луксозен пикап предназначен за по-взискателните клиенти. Моделът е дело на концерна Geely, което гарантира добро качество и надеждна технология и ще се предлага с емблемите на Farizon, марка известна в Китай със своите тежкотоварни машини и автобуси. Farizon FX е базиран на набиращият все по-голяма популярност кросоувър - Geely Boyue / Azkarra, но разполага с нова радиаторна решетка и съответно променена задна част с безцеремонно добавено товарно отделение без какъвто и да е намек към естетиката. 


За задвижване, товарният модел разчита на - 1.8 литров, турбо бензинов мотор с мощност 187к.с., куплиран със 7-степенна, роботизирана трансмисия задвижваща предните колела. 



Кабината предлага място за пет човека, като интериора е идентичен с този на своя донорски модел. Оборудването също е без разлики, което означава, че серийно за модела ще се предлагат неща като: цифров инструментален панел пред водача, мултимедия с гласов контрол и 10.2-инчов дисплей, климатроник, пълен ел. пакет и редица асистенти подпомагащи шофирането. Срещу доплащане клиентите могат дори да получат отваряем, панорамен покрив. 

Остава да разберем, дали при евентуален пазарен успех на Farizon FX, немците няма да предложат специално за китайският пазар производствена версия на своята концепция, която бе представена преди малко повече от година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар